facebook pixel

Ήρθε η ώρα της επόμενης αναβάθμισης! Στην έκδοση fuelGR 2.0 που θα γίνει διαθέσιμη στο Google Play Store σε λίγες μέρες, το σημαντικό νέο χαρακτηριστικό είναι η δυνατότητα αξιολόγησης των πρατηρίων από πλευράς χρηστών. Είναι κάτι που μας το έχουν ζητήσει πολλοί χρήστες και φυσικά κάτι που είχαμε κι εμείς εξαρχής στα σχέδιά μας, πλην όμως τώρα πιστεύουμε ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να το υλοποιήσουμε, καθώς η εφαρμογή είναι σχεδόν δύο χρόνια σε κυκλοφορία και έχει σημαντικό αριθμό χρηστών για να υποστηρίξει τέτοιο χαρακτηριστικό.

Η αξιολόγηση γίνεται ανώνυμα (όπως και η χρήση της εφαρμογής) και περιλαμβάνει βαθμολόγηση στην κλίμακα 1 ως 5 σε τρεις δείκτες:

  • ποιότητα/όγκο καυσίμου
  • εξυπηρέτηση
  • εγκατάσταση/υπηρεσίες

Με τον πρώτο δείκτη βαθμολογείτε το κατά πόσο είστε ευχαριστημένοι από την ποιότητα του καυσίμου που προμηθεύεστε από το υπό αξιολόγηση πρατήριο καθώς και τον όγκο (σας βάζουν τα λίτρα που πρέπει)?

Με τον δεύτερο δείκτη κρίνετε την όλη εξυπηρέτηση. Για παράδειγμα κάποιος μπορεί να ενοχλείται από το γεγονός ότι το πρατήριο δεν δέχεται κάποια πιστωτική κάρτα ή από το ότι το μηχάνημα για τις κάρτες δεν είναι στις αντλίες και πρέπει να μεταβεί στο κατάστημα, ενώ μπορεί να εκτιμά θετικά το ότι του καθαρίζουν το παρμπρίζ, κ.ο.κ.

Ο τρίτος δείκτης αφορά στην εγκατάσταση του πρατηρίου. Εδώ κρίνετε την ποιότητα της εγκατάστασης και το κατά πόσο παρέχει διάφορες ευκολίες όπως κατάστημα, πλυντήριο, δυνατότητα αλλαγής λαδιών, κτλ.

Οι παραπάνω κατευθύνσεις είναι ενδεικτικές. Σαφώς και η ποιότητα καυσίμου είναι με διαφορά το σημαντικότερο κριτήριο. Σε αυτό θα πρέπει να είστε αντικειμενικοί και να μην εξαντλείτε την αυστηρότητά σας εξαιτίας υποψίας! Θεωρούμε δεδομένο ότι θα γίνουν απόπειρες χειραγώγησης της δυνατότητας για αυτό και θα παρακολουθούμε στενά τη χρήση του και θα επέμβουμε όπου έχουμε υποψία κατάχρησης. Να ξέρετε όμως ότι η μαζική συμμετοχή σας σε αυτή τη διαδικασία μπορεί να εξουδετερώσει τυχόν “στημένες αξιολογήσεις” (όσες ξεφύγουν από τους δικούς μας ελέγχους).

Η βαθμολογία που συγκεντρώνει ένα πρατήριο στους επιμέρους δείκτες προβάλλεται ποικιλοτρόπως:

  • ως μέσος όρος (με γραφικό τρόπο) στην πινέζα του πρατηρίου στο χάρτη,
  • αναλυτικά, στο πλαίσιο πληροφοριών που ανοίγει πατώντας στην πινέζα
  • στην προβολή των πρατηρίων σε λίστα

Επιπρόσθετα, δημιουργήσαμε μια επιπλέον λίστα, τη λίστα με τα αξιολογηθέντα από τον χρήστη πρατήρια. Εκεί φαίνεται το σύνολο των πρατηρίων για τα οποία έχει κάνει αξιολόγηση ο χρήστης, η δε απεικόνιση ακολουθεί τις γραμμές της λίστας με τα αγαπημένα.

Πέρα από τα παραπάνω και 6-7 λιγότερο σημαντικά χαρακτηριστικά, έγινε εκτενές refactoring του κώδικα με αποτέλεσμα να μειωθεί ακόμη περισσότερο το μέγεθος της εφαρμογής, παρά το ότι προστέθηκαν χαρακτηριστικά. Βέβαια, οι εκτενείς μεταβολές στον κώδικα παραδοσιακά γεννούν και προβλήματα και εδώ περιμένουμε και τις δικές σας αναφορές – προτιμήστε το facebook καθώς εκεί οι απαντήσεις μας είναι ορατές και από άλλους χρήστες που τυχόν θα έχουν το ίδιο πρόβλημα.

Θα είμαστε stand-by λίγες μέρες για τυχόν σοβαρά προβλήματα. Μετά θα παρακολουθούμε διακριτικά από κάποια παραλία!!!