fuelGR v.3.2 – Γραφήματα Τιμών

Ενώ το 2017 φόρεσε τα γιορτινά του και ετοιμάζεται να μας αποχαιρετήσει, το fuelGR συνεχίζει να εξελίσσεται ασταμάτητα και με την έκδοση 3.2 έρχεται να ενσωματώσει χρήσιμες νέες λειτουργίες.

-Γραφήματα Τιμών Καυσίμων

Σε κάθε βενζινάδικο της επικράτειας, μπορείτε να δείτε το ιστορικό τιμών του, για κάθε διαθέσιμο καύσιμο και να το συγκρίνετε με τον μέσο όρο της περιοχής. Επίσης, βλέποντας γραφήματα κοντινών πρατηρίων έχετε μια εικόνα σχετικά με τις αυξομοιώσεις των τιμών από πρατήριο σε πρατήριο.

-Δείκτης Διαφοράς Τιμής

Προστέθηκε ένας χρήσιμος δείκτης δίπλα από την τιμή του καυσίμου στις πληροφορίες πρατηρίου, ώστε με μια ματιά να βλέπετε κατά πόσο φθηνότερο ή ακριβότερο είναι ένα βενζινάδικο από τον μέσο όρο της περιοχής που βλέπετε.

-Συμπίεση Δεδομένων StreetView

Μειώθηκε κατά 95%(!) το μέγεθος των εικόνων που εμφανίζονται από το StreetView στις πληροφορίες πρατηρίου, εξοικονομώντας σας επιπλέον δεδομένα ειδικά αν βρίσκεστε σε σύνδεση 3G/4G.

 

Η ενημερωμένη έκδοση βρίσκεται ήδη στο Play Store διαθέσιμη για λήψη. Θα περιμένουμε τα σχόλια και τις αξιολογήσεις σας!

 

Με ετικέτα: , , , , , ,

fuelGR: κερδίστε σετ μοκετών αυτοκινήτου!

facebook 1000 likes

Η επίσημη σελίδα του fuelGR στο Facebook πρόσφατα πέρασε τα 1000 likes! Το fuelGR γιορτάζει και κληρώνει ένα σετ μοκετών αυτοκινήτου 5 τεμαχίων. Για να λάβετε μέρος στην κλήρωση πρέπει να κάνετε κλικ στην εικόνα του διαγωνισμού επάνω και έπειτα να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

 1. Like στη δημοσίευση στο Facebook
 2. Like στη σελίδα του fuelGR στο Facebook
 3. Δημόσιο share της δημοσίευσης

Έγκυρες θα είναι οι συμμετοχές που θα ακολουθήσουν τα παραπάνω βήματα μέχρι τις 26/11/2017 ώρα 18:00. Ο νικητής θα προκύψει με κλήρωση και θα ενημερωθεί το βράδυ της ίδιας μέρας.

Καλή τύχη!

 

Με ετικέτα: , , , ,

fuelGR v.3.1 – Ενημέρωση Συντήρησης

Μικρή ενημέρωση συντήρησης για το fuelGR για Android έγινε διαθέσιμη στο Play Store από 10/Νοε/2017. Οι βελτιώσεις περιλαμβάνουν:

 • Ο δείκτης «Ποιότητα Καυσίμου» στην αξιολόγηση πρατηρίου έγινε «Ποιότητα/Ποσότητα» καθώς, όπως σωστά παρατήρησαν χρήστες της εφαρμογής, ο δείκτης θα πρέπει να σχετίζεται ευρύτερα με την «τιμιότητα» του πρατηρίου και οι πειραγμένες αντλίες είναι ένα σοβαρό θέμα στην Ελληνική αγορά καυσίμων, πιθανώς σοβαρότερο και από την νόθευση.
 • Διορθώθηκε ένα bug που αφορούσε τη χρήση της προεπιλεγμένης περιοχής κατά την εκκίνηση, χωρίς όμως να έχει δηλωθεί προεπιλεγμένη περιοχή.
 • Προστέθηκε μια επιπλέον ερώτηση/απάντηση στο «Συχνές Ερωτήσεις»

Αν δεν έχετε το fuelGR, κατεβάστε το και αξιολογήστε μας στο Play Store, αλλιώς ελέγξτε για ενημερώσεις ώστε να λάβετε την πιο πρόσφατη έκδοση! Ραντεβού στην επόμενη αναβάθμιση που λογικά θα είναι και η τελευταία για το 2017.

Με ετικέτα: , , , , , , ,

fuelGR v.3 for Android

Πέρασαν σχεδόν τρεις μήνες από την κυκλοφορία της έκδοσης 2 του fuelGR για Android (07-Αυγ-2017). Παρά το ότι το επίπεδο της εφαρμογής είναι, κατά κοινή παραδοχή, υψηλό, δεν επαναπαυτήκαμε. Λίγο το feedback των χρηστών, λίγο η επαγγελματική διαστροφή (με την καλή έννοια!) που θέλει τον πήχη συνέχεια πιο ψηλά, λίγο η τεχνολογία που συνεχώς εξελίσσεται, μας οδήγησαν ξανά σε mode αναβάθμισης. Το καλό είναι ότι για αλλού ξεκινήσαμε και αλλού βρεθήκαμε! Και είναι καλό γιατί αν και στην επερχόμενη έκδοση 3 οι αλλαγές και οι προσθήκες είναι σημαντικές, έχουν μείνει ιδέες και για επόμενο update! Αρκετά όμως με τον πρόλογο…. πάμε στην ουσία!

Εδώ και λίγη ώρα (30/Οκτ/2017 21:00) είναι διαθέσιμη στο Google Play Store η έκδοση 3 του fuelGR, της αγαπημένης σας εφαρμογής για βενζινάδικα. Οι αλλαγές που συντελέστηκαν είναι οι ακόλουθες:

 • Ριζική επανασχεδίαση της κάρτας πληροφοριών πρατηρίου και του τιμοκαταλόγου.
 • Ριζική επανασχεδίαση της προβολής πρατηρίων σε λίστα.
 • Προσθήκη ένδειξης ομοιογένειας αξιολογήσεων (κατά πόσο συμφωνούν οι απόψεις των χρηστών).
 • Προσθήκη επιλογέα τύπου καυσίμου σε πρώτο πλάνο (στο χάρτη).
 • Ρυθμιζόμενο μέγεθος εικονιδίων χάρτη (2 μεγέθη).
 • Προβολή της εικόνας του πρατηρίου στην κάρτα πληροφοριών πρατηρίου με δυνατότητα απενεργοποίησης όταν είστε σε mobile data.
 • Δυνατότητα παράβλεψης της τοποθεσίας που δίνει το GPS κατά την εκκίνηση της εφαρμογής και χρήσης της προεπιλεγμένης περιοχής (χρήσιμο όταν το GPS συστηματικά δεν δίνει κάλο στίγμα στην περιοχή του χρήστη).
 • Δυνατότητα προβολής πληροφοριών κίνησης στους δρόμους.
 • Προσθήκη προβολής χάρτη χαμηλής φωτεινότητας για ξεκούραστη χρήση τη νύχτα.
 • Υποστήριξη Android 8 με όλες τις νέες βιβλιοθήκες.
 • Εκτενές refactoring στον κώδικά (αλλαγές και βελτιώσεις).
fuelGR v.3 InfoboxfuelGR v.3 PricetablefuelGR v.3 ListviewfuelGR v.3 Settings

Η εφαρμογή έρχετε αυτόματα ως update σε όσους επιτρέπουν τις αυτόματες ενημερώσεις, διαφορετικά θα πρέπει να το ζητήσετε μόνοι σας ή να ξαναπάρετε την εφαρμογή από το Play Store στη σελίδα του fuelGR. Για να προλάβουμε τυχόν αναφορές προβλημάτων, αν έχετε το οποιοδήποτε σοβαρό τεχνικό θέμα μετά το update (π.χ. δεν τρέχει η εφαρμογή), η πρώτη σας κίνηση είναι να κάνετε πλήρη απεγκατάσταση (από τις ρυθμίσεις της συσκευής σας) και στη συνέχεια καθαρή εγκατάσταση από το Play Store.

Θα περιμένουμε τις εντυπώσεις σας στη σελίδα του fuelGR στο facebook. και φυσικά την αξιολόγησή σας στο Play Store. Το να βρεις το σωστό βενζινάδικο για οποιοδήποτε καύσιμο (βενζίνη, πετρέλαιο, πετρέλαιο θέρμανσηςυγραέριο, φυσικό αέριο) έγινε ακόμη πιο εύκολο!

Με ετικέτα: , , , , , , , , ,

Προγραμματισμένη Διακοπή στην Τροφοδοσία Δεδομένων

Τη Δευτέρα 23/10/2017, μεταξύ 08:00 και 12:00 το πρωί, θα υπάρξει διακοπή στην τροφοδοσία δεδομένων των εφαρμογών fuelGR λόγω εργασιών αναβάθμισης στους διακομιστές δεδομένων. Η διακοπή θα διαρκέσει περίπου μία ώρα (αν όλα πάνε καλά)! Θα γίνει νέα ανακοίνωση μόλις υπάρχουν νεώτερα.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση!

fuelGR – φούλαρε έξυπνα!

 

Με ετικέτα: , ,

Το fuelGR στο site της ΕΡΤ

Σε συνέχεια της συνέντευξης που έδωσαν οι συντελεστές του fuelGR στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ στη Λάρισα, έγινε καταχώρηση αναλυτικής περιγραφής της εφαρμογής στο site της ΕΡΤ. Ευχαριστούμε θερμά την ΕΡΤ για την προβολή!

Με ετικέτα: ,

Το fuelGR στο Ράδιο της ΕΡΤ στη Λάρισα

Την Τρίτη 18/10/2017 το fuelGR φιλοξενήθηκε στο Ραδιοφωνικό Σταθμό της ΕΡΤ στη Λάρισα (FM 98.3). Ειδικότερα, ο Φώτης Κόκκορας παρενέβη για 10 λεπτά στην πρωινή ζώνη (08:20) παρουσιάζοντας συνοπτικά την εφαρμογή, ενώ ο Δημήτρης Ντέμος φιλοξενήθηκε στο στούντιο της ΕΡΤ στην 1η Στρατιά, σε ωριαία εκπομπή (15:00-16:00), δίνοντας λεπτομερή περιγραφή της εφαρμογής και συζητώντας για μελλοντικά σχέδια (σχετικά με την εφαρμογή αλλά και προσωπικά).

Ευχαριστούμε την ΕΡΤ και τους συντελεστές των εκπομπών για την πρόσκληση και τη φιλοξενία.

Με ετικέτα: , , , , ,

fuelGR στην Ελευθερία (Λάρισας)

Ευχαριστούμε την εφημερίδα Ελευθερία (Λάρισας) για την αναλυτική (μισή σελίδα!) παρουσίαση του fuelGR στο Κυριακάτικο φύλλο της 8ης Οκτωβρίου 2017 και φυσικά την κ. Λένα Κισσάβου που επιμελήθηκε του άρθρου. Κάντε κλικ στην εικόνα για να δείτε όλο το άρθρο.

Να επισημάνουμε με την ευκαιρία ότι η εφαρμογή δεν έχει ακόμη δυνατότητα καταγραφής δαπανών (που αναφέρει το άρθρο). Είναι όμως ένα χαρακτηριστικό που θα προσθέσουμε σύντομα!


Με ετικέτα: , , , ,

Καινοτόμες Εφαρμογές @PCI2017

To fuelGR συμμετείχε στην Έκθεση Καινοτόμων Εφαρμογών Πληροφορικής και Επικοινωνιών που διοργάνωσε το Παράρτημα Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ), στο πλαίσιο του 21ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Πληροφορικής (PCI2017), που διεξήχθη στη Λάρισα, 28-30 Σεπτεμβρίου 2017.

Η εφαρμογή βραβεύτηκε με αναμνηστική πλακέτα από το ΤΕΕ ενώ είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε ιδέες χρηστών και να συζητήσουμε μελλοντικές εξελίξεις.

 

Με ετικέτα: , , , , , ,

fuelGR v.2 for Android

Στις 7/8/2017 έγινε διαθέσιμη στο Google Play Store η έκδοση 2 της εφαρμογής παρακολούθησης τιμών καυσίμων και πρατηρίων, fuelGR. Παρακάτω παρουσιάζονται τα 10 νέα χαρακτηριστικά:

 • Μηχανισμός αξιολόγησης πρατηρίων με τρεις δείκτες αξιολόγησης: ποιότητα καυσίμων, εξυπηρέτηση, εγκατάσταση (προσβάσιμος από infobox πρατηρίου καθώς και από τις λίστες).
 • Λίστα αξιολογηθέντων πρατηρίων για κεντρική διαχείριση αξιολογήσεων.
 • Νέες πινέζες υψηλότερης ανάλυσης και μεγαλύτερα γράμματα στις τιμές για ευκολότερη ανάγνωση σε πολύ μεγάλες αναλύσεις ή/και από άτομα με πρεσβυωπία!
 • Το βασικό μενού πήγε αριστερά και έγινε πιο …Android (εμφανίζεται και με slide από άκρη αριστερά προς δεξιά).
 • Δυνατότητα ορισμού ενός bookmark (Προεπιλεγμένη Τοποθεσία) για εύκολη μετάβαση στην αγαπημένη/προτιμώμενη τοποθεσία ακόμα και χωρίς GPS.
 • Ενότητα με Συχνές Ερωτήσεις/Απαντήσεις για επίλυση αποριών.
 • Slideshow με συνοπτική παρουσίαση της εφαρμογής κατά την 1η εκκίνηση ή και μετά (εν είδει Βοήθειας).
 • Προστέθηκαν πρατήρια Φυσικού Αερίου (CNG) και τιμές. Για την ώρα είναι μόνο δέκα (σε Αθήνα, Λαμία, Βόλο, Λάρισα και Θεσσαλονίκη).
 • Ενσωματώθηκαν οι εταιρίες VALIN, WIN και FISIKON. Στο εξής νέες εταιρίες θα εμφανίζονται άμεσα χωρίς ανάγκη αναβάθμισης.
 • Διάφορες εσωτερικές αλλαγές και βελτίωση κώδικα που επέτρεψαν να μπουν όλα τα παραπάνω χωρίς να αυξηθεί το μέγεθος της εφαρμογής (στην πραγματικότητα μειώθηκε)!

Μετράμε μία μέρα σε κυκλοφορία και τα σχόλια από τους χρήστες είναι άριστα. Το ίδιο θερμή υποδοχή διαπιστώσαμε και στο μηχανισμό αξιολόγησης πρατηρίων για τον οποίο θα κάνουμε αναλυτική καταχώρηση μελλοντικά καθώς δεν είναι απλά συλλογή βαθμολογιών και εμφάνιση μέσων όρων!

Αναβαθμίστε το fuelGR σας στη έκδοση 2 και μην ξεχάσετε να μας αξιολογήσετε στο Play Store και να πείτε την εμπειρία ή τις προτάσεις σας στη σελίδα του fuelGR στο facebook.

Με ετικέτα: , , , , ,