facebook pixel

Ο περιορισμός της κυκλοφορίας λόγω της πανδημίας φαίνεται να έχει αυξήσει την ενασχόληση των χρηστών με εφαρμογές κινητών και το web. Μόνο έτσι εξηγείται η κατακόρυφη αύξηση στις λήψεις των mobile εκδόσεων του fuelGR (+10K ενεργοί χρήστες μέσα στο Μάρτιο), αλλά και ο τριπλασιασμός της κίνησης στη web έκδοση. Βέβαια το ερώτημα είναι “πώς προκύπτει αυξημένο ενδιαφέρον για τιμές καυσίμων σε περίοδο καραντίνας”; Ίσως η καθημερινή πτώση των τιμών καυσίμων να συμβάλει σε αυτό ή κάποιοι κάνουν χιλιόμετρα για να ξεσκάσουν!

Είμασταν σε φάση προετοιμασίας για να βγάλουμε στον αέρα την 2η έκδοση του fuelGR για web, όταν διαπιστώσαμε (από την πιστωτική μας κάρτα!) ότι η κίνηση πλέον στο site είναι μεγάλη και τα $200 της Google για δωρεάν χρήση χαρτών δεν επαρκούν για να βγει ο μήνας. Αναγκαστήκαμε (προσωρινά) να βάλουμε ένα ημερήσιο όριο κλήσεων, πέρα από το οποίο ο χάρτης θα εμφανίζεται σε developer mode (σκοτεινός), πλην όμως η εφαρμογή θα είναι πλήρως λειτουργική. Δεν θα σας αρέσει προφανώς (ούτε και σε εμάς) αλλά θα το υποστούμε για κάποιες ώρες της μέρας, για λίγες μέρες.

Στο μεταξύ διερευνούμε ήδη πώς θα ξεπεράσουμε χωρίς κόστος το πρόβλημα, με την διαφαινόμενη λύση να είναι η χρήση άλλου μηχανισμού χαρτών. Αυτό θα καθυστερήσει λίγες μέρες το deploy της v.2 αλλά αντιλαμβάνεστε ότι είναι για καλό. Στο μεταξύ πάρτε μια γεύση από fuelGR for web v.2 όπως είναι αυτή τη στιγμή. Στην τελική έκδοση πιθανότατα ο νέος μηχανισμός χάρτη να είναι λίγο διαφορετικός στην όψη.

fuelGR for Web v2 (beta with Google Maps)