facebook pixel

Πρόσφατα, γίναμε αποδέκτες αρνητικής κριτικής, με τη (φτηνή) δικαιολογία ότι “βάζετε μόνο τα πρατήρια που σας βολεύει” και “δεν βάζετε τα φτηνά πρατήρια” και “δεν βάζετε τα πρατήρια της Χ μάρκας που είναι εδώ στο Υ μέρος και βάζω βενζίνη συνέχεια”.

Δεν νιώθουμε την ανάγκη να απολογηθούμε για κάτι, καθώς έχουμε εξηγήσει πλειστάκις και το έχουμε και μόνιμα αναρτημένο στη σελίδα με τις συχνές ερωτήσεις (και απαντήσεις) ότι δεν επιλέγουμε εμείς ποια πρατήρια θα προβάλουμε. Τα ίδια τα πρατήρια το αποφασίζουν με το να συμμετέχουν στο Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων που είναι κρατικός φορέας.

Τα πρατήρια οφείλουν με νόμο (ΦΕΚ 2090/Β/31-07-2014) να είναι γραμμένα στο http://www.fuelprices.gr και να δίνουν τις τιμές τους σε κάθε αλλαγή τιμής που πραγματοποιούν και οπωσδήποτε μια φορά στις 30 μέρες (σπανίως βέβαια ένα πρατήριο κρατά σταθερές τιμές τόσες πολλές ημέρες). Το fuelGR παίρνει τα δεδομένα πρατηρίων και τιμών από το Παρατηρητήριο Τιμών, πολλές φορές την ημέρα. Δεν έχει επαφή με τα πρατήρια ούτε διαλέγει ποιους θα εμφανίσει και ποιους όχι. Όποιο πρατήριο θέλει να εμφανίζεται στο fuelGR να είναι γραμμένο στο Παρατηρητήριο Τιμών και να δίνει τακτικά τιμές σε αυτό.

Όποιος θέλει να εμβαθύνει στο πώς ακριβώς δουλεύει το όλο πράγμα να δει τις ακόλουθες καταχωρήσεις: