facebook pixel

Εν μέσω κορωνοϊού βρήκαμε χρόνο και ενημερώσαμε-βελτιστοποιήσαμε το fuelGR για Android που αισίως έφτασε στην έκδοση 3.4. Πολλοί χρήστες νομίζουν ότι επειδή δεν δημοσιεύουμε συχνές ενημερώσεις, έχουμε πάψει να υποστηρίζουμε την εφαρμογή. Προφανώς δεν ισχύει κάτι τέτοιο! Η εξασφάλιση ποιότητας στα δεδομένα που μεταδίδουμε απαιτούν καθημερινή ενασχόληση στον data server, κάτι που κάνουμε καθημερινά στα 5.5 χρόνια που κυκλοφορεί η εφαρμογή, παρά το γεγονός ότι οι καθημερινές μας δουλειές και υποχρεώσεις αφήνουν ελάχιστο ελεύθερο χρόνο. Επιπλέον, η εφαρμογή δεν είχε κάποιο σοβαρό πρόβλημα που να απαιτεί ενημέρωση.

Μπορείτε να πάρετε δωρεάν το fuelGR v. 3.4 από το Play Store. Οι προσθήκες/βελτιώσεις της έκδοσης 3.4 είναι οι εξής:

  • Ανανέωση της καρτέλας πρατηρίου. Οι πληροφορίες εμφανίζονται με πιο σύγχρονη και εύκολη στην αντίληψη μορφή.
  • Νέος επιλογέας καυσίμου στο χάρτη. Εκτός από τύπο καυσίμου, μπορείτε πλέον να διαλέξετε και ποιότητα καυσίμου. Αν δεν αντιλαμβάνεστε τον τρόπο λειτουργίας της ρύθμισης ποιότητας δείτε την σχετική καταχώρηση: Τι είναι η ρύθμιση “Προτίμηση Τιμής – Ποιότητας”
  • Υπολογισμός αυτονομίας και κόστους ανεφοδιασμού. Εισάγοντας τις κατάλληλες παραμέτρους στις ρυθμίσεις, μπορείτε να βλέπετε στην καρτέλα κάθε πρατηρίου την αυτονομία (σε Km) του οχήματός σας βάσει του ποσού που συνήθως ανεφοδιάζετε αλλά και του κόστους ανεφοδιασμού για προκαθορισμένα λίτρα. Για παράδειγμα, αν συνήθως γεμίζετε 40 λίτρα καύσιμο, δηλώνοντάς το στις ρυθμίσεις θα βλέπετε στην καρτέλα πρατηρίου το κόστος για αυτή την ποσότητα.
  • Λειτουργία “Ακολούθησέ με” για συνεχή ανανέωση τοποθεσίας και δυναμική μετακίνηση χάρτη. Μπορείτε να έχετε τη συσκευή σας σε μια βάση αυτοκινήτου για παράδειγμα και η τοποθεσία σας θα ενημερώνεται συνεχώς, φέρνοντας παράλληλα αυτόματα τα κοντινότερα πρατήρια.
  • Λειτουργία “Οθόνη ανοικτή” για συνεχή λειτουργία της οθόνης. Αν θέλετε να μη σβήνει από αδράνεια η οθόνη σας ενώ είναι ανοιχτό το fuelGR (π.χ. σε συνδυασμό με τη λειτουργία “Ακολούθησέ με”).
  • Άγγιγμα στην ελάχιστη ή στη μέγιστη τιμή του χάρτη φέρνει σε πρώτο πλάνο το φθηνότερο ή ακριβότερο πρατήριο, αντίστοιχα. Τα min και max βρίσκονται στην γραμμή πληροφοριών του fuelGR, ψηλά στην οθόνη, πάνω από το χάρτη.
  • Βελτίωση γραφήματος Ιστορικού Τιμών στην καρτέλα πρατηρίου για ευκολότερη ανάγνωση.
  • Ενημερωμένες εικόνες εφαρμογής-λογότυπα εταιριών.

Για όσους δεν το αντιλήφθηκαν, πριν λίγες μέρες δημοσιεύσαμε και την ολοκληρωτικά νέα έκδοση fuelGR Web που πλέον είναι σχεδόν ίδια σε δυνατότητες με την Android έκδοση, και πλήρως λειτουργική ακόμη και σε browser κινητών. H web έκδοση του fuelGR βρίσκεται στη διεύθυνση https://fuelgr.gr/web/.

EKTAKTO! Στις πρώτες πρωινές ώρες της 24ης Απριλίου 2020, η υπηρεσία Google Maps αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα και σταμάτησαν να δουλεύουν όλες οι εφαρμογές παγκοσμίως που χρησιμοποιούσαν χάρτες, συμπεριλαμβανομένου και του fuelGR. Μετά από μερικές ώρες γενικού “blackout” η κατάσταση άρχισε να ομαλοποιείται (χωρίς να έχει διορθωθεί το σφάλμα πλήρως μέχρι τη στιγμή που γραφόταν αυτές οι γραμμές). Προτείνουμε σε όλους τους χρήστες να κάνουν ενημέρωση (update) στη νέα έκδοση 3.4, καθώς μετά από αναβάθμιση γίνεται εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης και το πρόβλημα παύει να υφίσταται.